Erfgasten

We willen ons graag even voorstellen. Wij, Johan Wagenaar en Gerben Kalkman, 2 mensen uit het onderwijs hebben sinds kort de krachten gebundeld. Beiden hebben een eigen bedrijf t.w. It âlderserf en Gasthuis Producties.

Samen produceren wij multi-touch eBooks en online audio-gidsen. De eBooks zijn geschikt voor iPad, iPad-mini en Macbook pro. De audiogidsen zijn op elk mobiel platform te gebruiken. Beide interactieve mediaproducten kunnen geheel naar wens van de opdrachtgever worden ontwikkeld.

De multi-touch eBooks en audio-gidsen zijn zeer geschikt om op een interactieve manier een breed publiek te bereiken, bijvoorbeeld voor uw erfgoedinstelling, museum (rondleiding of digitale speurtocht), expositie, het onderwijs (als lesbrief of het maken van een spreekbeurt), presentatie of thuisgebruik. De eBooks en audio-gidsen kunnen dienen als voorbereiding voor een bezoek aan uw erfgoedinstelling, zijn te gebruiken tijdens het bezoek, maar ook na afloop.

De beide media-producten zijn te ontwikkelen voor scholen, die hierdoor enthousiast zullen worden om uw erfgoedinstelling te bezoeken, maar ook voor een ieder die geïnteresseerd is in het cultureel erfgoed.

erfgasten

Er wordt op een speelse wijze geleerd over het (immaterieel) cultureel erfgoed. Doordat het in meerdere talen kan worden uitgevoerd zal het ook voor toeristen interessant zijn. De mogelijkheden zijn divers!

Het uiteindelijke resultaat komt in beheer van de opdrachtgever, die zelf kan bepalen hoe het verspreid wordt. Op elk gewenst moment kan er een update worden uitgevoerd.

Audio-tour

Als u een audio-tour vol interactiviteit voor uw erfgoedinstelling, museum, expositie, het onderwijs, of wandelroute zoekt, wat is er dan mooier om met een smart-phone de rondleiding te volgen langs alles wat u heeft te bieden. U heeft geen fysieke gids nodig, doordat de bezoeker zijn audio-tour op elk gewenst mobiel platform kan beluisteren. Daarnaast is het thuis op de computer te beluisteren en voor iedereen gratis op de smartphone te downloaden. Wat handig is, mocht uw instelling niet over openbare wifi beschikken.

smartphone mueseum

In overleg met de opdrachtgevers ontwikkelen wij over elk onderwerp audio-gidsen op maat. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, zoals: Geen beperking aan hoeveelheid informatie, up to date (aan te passen op elk gewenst ogenblik), vrij toegankelijk, groot bereik (internet is wereldwijd beschikbaar), de audio-gidsen zijn gratis of tegen betaling te verspreiden.

Multi touch eBook

Waarom een dure app als het ook mogelijk is om gebruik te maken van multi-touch eBooks die lager zijn in ontwikkelingskosten. Deze boeken zitten boordevol interactiviteit, die niet zozeer dient als doel, maar als middel.

In overleg met de opdrachtgevers ontwikkelen wij over elk onderwerp multi-touch eBooks op maat. Er zijn oneindig veel mogelijkheden zoals: Geen beperking aan hoeveelheid informatie, up to date (aan te passen op elk gewenst ogenblik), groot bereik (iBookstore is wereldwijd beschikbaar), de boeken zijn gratis of tegen betaling te verspreiden.

De kracht van het boek zit hem in het interactieve en voldoet helemaal aan de leesbeleving van deze moderne tijd. Lezen op de iPad, iPad-mini of Mac is geschikt voor een breed publiek, zowel jong als oud. Alle interactieve mogelijkheden zijn een meerwaarde van de tekst. Te denken valt aan:

Luisterboek, foto-albums, interactieve tijdlijnen, digitale speurtocht, animaties, verdieping, 3d objecten, Pop-ups, video, testen van zelfkennis en spelletjes

Hier onder kunt u een idee krijgen van de interactiviteit, klik en probeer.